منتديات مطبخ سمسمتى  

الإهداءات


Tags H1 to H6

منتديات مطبخ سمسمتى

العيش الفينو من مطبخى

العيش الفينو من مطبخى
إضافة رد
  #1  
قديم 05-29-2012, 04:17 AM
الصورة الرمزية اتوته بطوطه
اتوته بطوطه اتوته بطوطه غير متواجد حالياً
سمسمة مبدعة
 
تاريخ التسجيل: Dec 2010
الدولة: مصر
المشاركات: 1,235
اتوته بطوطه سيصبح متميزا في وقت قريب
افتراضي العيش الفينو من مطبخى



سمسماتى العزيزات
النهارده جبتلكم العيش الفينو من مطبخى يارب يعجبكم
معلش ان الموضوع اتأخر فى النشر وده لظروف خارجه عن ارادتى

ندخل على المقادير والطريقه

المقادير :

1 كجم دقيق مخبوزات
30 جم خميره فوريه( حوالى 1و1\2 معلقه ك)
40 جم لبن بودره (2 معلقه ك)
5 جم محسن خبز (1\2 معلقه ص وده اختيارى)
20 جم سكر (1 معلقه ك)
10 جم ملح(1معلقه ص)
40 جم زبده (2 معلقه ك ودى إختيارى)
500 مل ماء دافىء (حسب احتياج العجين)

الطريقه

يلا بينا نشوفها مع بعض بالصور

بحط الخميره والسكر فى 1\2 كوب ماء دافىء وأسيبهم شويه
بحط الدقيق واللبن البودره والمحسن والزبده فى العجان وأشغل على اول سرعه



بنزل بالخميره والسكر مع الميه على الخليط شويه شويه



بخلط كويس وبزود السرعه درجه كمان
وببدأ أنزل بالميه الدافيه شويه شويه حسب ما بيحتاج العجين



العجين بيبدأ يلم شويه شويه وساعتها حنحط الملح



وكده العجين لم تمام وبقى كتله واحده حستمر فى عجنه كمان 5 دقايق وكده افضل عشان يبقى هش وخفيف



وده الشكل النهائى للعجين حطلعه وأحطه فى مكان دافىء وأسيبه حوالى 45 دقيقه او لحد ما الحجم يتضاعف



حقطع العجين الحجم اللى انا بفضله



حناخد قطعه من العجين ونبدأ نفردها



ونبدأ نلفها رول وانا بضغط عليها وأفرد باتجاه الأطراف





ودى لو عايزين نعمل عيش الهمبرجر يبقى نخليها كوره ونضغط عليها خفيف ومانفردهاش اوى



بكمل بقيه الكميه بنفس الطريقه وبحطها فى صاج فرن مدهون زيت خفيف و ممكن كمان على ورق زبده





بغطى الصاج وبسيب العيش من 1\2 ساعه لــ 45 دقيقه لحد ما يخمر كويس
وده شكله بعد ما قرب يخمر تمام



بجيب صفار بيضه ومعلقه ك لبن و1\4 معلقه ص نسكافيه بضربهم كويس وامسح بيهم وش العيش وبرش عليه شويه سمسم وممكن كمان حبه البركه واللى مش عايز يسبه ساده خالص





بسخن الفرن على درجه حراره 200 ويكون قبل الخبز بحوالى ربع ساعه وأدخل صاج العيش فى الفرن





بستنى على العيش لحد ما يستوى ويوصل للون اللى انا بفضله
وده شكله بعد ما طلع من الفرن



وده شكله النهائى يارب يعجبكم





اتمنى الوصفه تكون نالت إعجابكم وإلى اللقاء فى وصفحه جديده ان شاء الله
__________________


لولا إيماني لأصبحت مجنوناّ ,,, فــ كيف يمكن أن تصمد أمام كل هذا المنكر وهذا الظلم دون إيمان ؟
وحدها التقوى تعطيك القدرة على الصمود ! !
رد مع اقتباس
  #2  
قديم 05-29-2012, 07:47 AM
الصورة الرمزية فسدقة العفريتة
فسدقة العفريتة فسدقة العفريتة غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الإقتصاد المنزلى{ ملكة الشيكولاتة }
 
تاريخ التسجيل: Sep 2010
الدولة: أم الدنيا مصر
المشاركات: 6,799
فسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمر
افتراضي



ماشاء الله تبارك الله ولا حول ولا قوة إلا بالله


الله أكبر عليك يا أتوتة


إيه الحلاوة والجمال والروعة دي ؟


ربنا يحميكي ويبارك فيكي


بصراحة العيش شكله يتاكل حااااااااااااااف


بس ياسلام بقي لو واحد كده اتحدف ولقيته داخل عليا من طريق طنطا


ومعاه حتتين جبنة كيري ومعلقة مربة فراولة


والله هاكون أسعد إنسانة في العالم


هههههههههههههه


شفتي طفاسة بالشكل ده قبل ده


تسلم ايديك وعينيك ياقمر


وربنا يبارك لك












__________________
اللهم لك الحمد حتي ترضي ولك الحمد إذا رضيت ولك الحمد بعد الرضا












التعديل الأخير تم بواسطة فسدقة العفريتة ; 05-29-2012 الساعة 01:39 PM
رد مع اقتباس
  #3  
قديم 05-29-2012, 08:53 AM
الصورة الرمزية smsmty
smsmty smsmty غير متواجد حالياً
smsmty
 
تاريخ التسجيل: Sep 2009
الدولة: رأس البر
المشاركات: 5,211
smsmty تم تعطيل التقييم
إرسال رسالة عبر Yahoo إلى smsmty
افتراضي

ماشاء الله ياأتوتة
رااااااااااااائع رائع وشكله فعلا يتاكل حااااااااااااف
تسلم إيديك وعنيك ياأتوتة ياجميلة
وصفة جميلة وأكيد من إيديكى أجمل وأجمل
رد مع اقتباس
  #4  
قديم 05-29-2012, 11:36 AM
الصورة الرمزية lalaa
lalaa lalaa غير متواجد حالياً
مشرفة منتدى الطبخ
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
الدولة: UAE
المشاركات: 4,925
lalaa عطاءه مستمرlalaa عطاءه مستمرlalaa عطاءه مستمرlalaa عطاءه مستمر
إرسال رسالة عبر MSN إلى lalaa إرسال رسالة عبر Yahoo إلى lalaa
افتراضي

ماشاءالله اييه الجمال ده ييا اتوتة


روعة ماشاء الله تسلم اييدييكى يا جميل

وصحة وعافيية


__________________
رد مع اقتباس
  #5  
قديم 05-29-2012, 06:00 PM
الصورة الرمزية أم السكر والعسل
أم السكر والعسل أم السكر والعسل غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الطبخ
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
الدولة: الجيزة
المشاركات: 2,889
أم السكر والعسل مدهشأم السكر والعسل مدهشأم السكر والعسل مدهش
افتراضي

ماشاء الله
شكله تحفة
يتاكل حاف
من جماله
تسلم الايادى يااتوته
رد مع اقتباس
  #6  
قديم 05-29-2012, 10:20 PM
الصورة الرمزية ام رضوى
ام رضوى ام رضوى غير متواجد حالياً
سمسة مبدعة بلا حدود
 
تاريخ التسجيل: Jun 2010
الدولة: مصر
المشاركات: 2,076
ام رضوى سيصبح متميزا في وقت قريب
افتراضي



ماشاء الله تسلم ايديك روووووعة













رد مع اقتباس
  #7  
قديم 06-19-2012, 09:51 AM
الصورة الرمزية jojo
jojo jojo غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة الأقسام العامة
 
تاريخ التسجيل: Oct 2010
الدولة: مصر
المشاركات: 4,246
jojo على طريق التميز
افتراضي

بسم الله ماشاء الله
وصفة جميله جدا
وشكلها يفتح النفس
تسلم الايادي ياتوته ياقمر
رد مع اقتباس
  #8  
قديم 07-01-2012, 10:52 AM
الصورة الرمزية داليا
داليا داليا غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الشرح والدروس
 
تاريخ التسجيل: Jan 2010
الدولة: مصر
المشاركات: 4,842
داليا عطاءه مستمرداليا عطاءه مستمرداليا عطاءه مستمرداليا عطاءه مستمر
إرسال رسالة عبر AIM إلى داليا
افتراضي

= 600) this.width = 500;">
رد مع اقتباس
  #9  
قديم 07-03-2012, 05:26 PM
الصورة الرمزية رضوى
رضوى رضوى غير متواجد حالياً
سمسمة مدهشة
 
تاريخ التسجيل: Sep 2011
الدولة: مصر
المشاركات: 659
رضوى على طريق التميز
bre

تسلم الايادى
شكله هش جدااااا ولذيذ
ويفتح النفس
وصفة اكثر من رااااااائعة
تسسسسسلمى


__________________





رد مع اقتباس
  #10  
قديم 07-22-2012, 09:49 PM
نجوى مصريه نجوى مصريه غير متواجد حالياً
سمسمة جديدة
 
تاريخ التسجيل: Feb 2012
الدولة: طنطا
المشاركات: 3
نجوى مصريه على طريق التميز
افتراضي

[روووووووووووووووووعه تسلم ايدك يا مشمشهCOLOR="Cyan"][/COLOR]
رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدلالية (Tags)
سكرة مسكرة

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 12:28 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. TranZ By Almuhajir