منتديات مطبخ سمسمتى  

الإهداءات


Tags H1 to H6

منتديات مطبخ سمسمتى

مخبوزات الورد الجورى من مطبخى

مخبوزات الورد الجورى من مطبخى
إضافة رد
  #1  
قديم 05-12-2012, 07:50 PM
الصورة الرمزية اتوته بطوطه
اتوته بطوطه اتوته بطوطه غير متواجد حالياً
سمسمة مبدعة
 
تاريخ التسجيل: Dec 2010
الدولة: مصر
المشاركات: 1,235
اتوته بطوطه سيصبح متميزا في وقت قريب
klgu مخبوزات الورد الجورى من مطبخى



سمسماتى حبيباتى

بمناسبه مهرجان الدقيق قولت أنزلكم حاجه بسيطه كده يارب تعجبكم

فطائر الورد الجورى

بسيطه جدا فى مكوناتها وفكرتها بس شكلها مختلف
وان شاء الله تعجبكم
وسامحونى لو فيه حاجه مش متظبطه أوى انا مش خبيره مخبوزات
ودى كانت أول مره اعمل الصنف ده بس الحمد لله النتيجه مش بطاله
ندخل بقى على الشغل

المقادير

بدايةأى عجينه معتمده عندك ممكن تنفع
انا استعملت عجينه البتزا اللى انا متعوده عليها

2 كوب دقيق (حوالى 400 جم)
2 معلقه ص لبن نيدو
2 معلقه ص ممسوحه سكر
2 معلقه ص ممسوحه خميره فوريه
2 معلقه ك زيت نباتى
1\2 معلقه ص ملح
رشه حبهان مطحون (فى البيتزا انا بستخدم الزعتر الجاف)
ماء دافىء للعجن حسب الحاجه
جبنه رومى للحشو(أو اى نوع مفضل عندك)
صفار بيضه مع رشه نسكافيه لمسح الوجه

الطريقه

الأول حطيت الخميره مع السكر فى 1\2 كوب ماء دافىء وسيبتهم لحد ما حجمهم تضاعف..
فى العجان حطيت الدقيق واللبن البودره والحبهان والملح وخلطتهم مع بعض



بعد كده نزلت بالخميره والسكر وخلطت تانى على سرعه متوسطه
حنلاقى العجينه بقت مفروله بالشكل ده



حبدأ انزل بالماء الدافىء شويه شويه لحد العجينه ماتلم مع بعضها
وتوصل للشكل ده



ونصيحه منى بلاش العجينه تكون طريه زى عجينه البيتزا نخليها يابسه شويه
عشان تريحنا أكتر وأحنا بنشكلها
أنا للأسف عشان اول مره عملتها طريه بس تعبتنى فى الشغل

حضيف الزيت وأعجن تانى لحد العجينه ما تتماسك
ده شكل العجينه بعد ما لمت وإتعجنت كويس



حطلعها من العجان وألتها شويه بإيدى وبعدين فى طبق ممسوح بزيت حسيب العجينه فى مكان دافىء وأغطيها لحد ما تخمر ويتضاعف حجمها



وده شكلها بعد التخمر



رشه دقيق وحفرد العجينه على الرخامه



وبالنشابه حكمل فرد ونخليها رقيقه نوعا ما
بقطاعه مدوره او كوبايه حقطع العجينه بالشكل ده



حناخد 4 وحدات من العجينه ونرصهم على بعض بالشكل الموضح فى الصوره
وبإيد معلقه خشب نضغط عليها ضغط خفيف من الوسط عشان تمسك ببعضها



بقطع الجبنه بالطول على قد طول قطر قطعه العجين وأحطها على أول واحده



حبدأ فى لف العجين رول بهدوء تام



لحد ما أوصل لنهايه قطع العجين وده شكلها



بسكيه حاميه حقطع الرول اللى عملته من النص بالظبط عند العلامه اللى عملتها بإيد المعلقه الخشب



وبكده يبقى كل رول انا عملته حيطلع وردتين من العجين فيهم حشوه الجبنه
حكمل بقيه المقدار بنفس الطريقه لحد ما أخلص بقيه الكميه

فى صينيه فرن عليها ورق زبده برص وحدات الورد اللى شكلتها وأسيبها تتخمر حوالى 8دقايق



بدهن الوش بالبيض والنسكافيه وحطيت فى الأخر رشه زعتر جاف
وممكن كمان نرش سمسم او حبه البركه كل واحد حسب ما يفضل



بكون مسخنه الفرن على 180 م بدخل الصينيه وبسيبها لحد ما تستوى (تقريبا بتاخد من 15 لــ 20 دقيقه) وممكن فى الأخر نولع الشوايه دقيقه أو اكتر عشان تتحمر شويه زياده

وده شكلها بعد ما طلعت من الفرن فى طبق التقديم



ودى صوره أقرب



وده شكل أقرب كمان وشايفين الجبنه ساحت وشكلها حلو اوى



ودى انا حبيت أوريكم شكلها من جوه



ودى صوره أقرب شوفوا العجينه هشه جدا الحمد لله ومستويه تمام



باقى العجينه اللى اتفضل عندى ماكانش عندى وقت اكمله نفس النوع من الفطائر
لميته على بعضه وسيبته يخمر تانى
فردته فى صينيه فرن ودهنته كاتشاب وحطيت شرائح طماطم وفلفل وبصل أخضر وزيتون وجبنه رومى مبشوره وشويه موتزاريلا وأخيرا رشه زعتر
وعملت بيتزايه سريعه
ده شكلها بعد ما أتخبزت





وده كان عشانا يوم الخميس ....
مخبوزات الورد والبيتزا وجمبهم طبق بطاطس محمره وكاتشاب

أتمنى تكون الوصفه عجبتكم
والى لقاء أخر قريب ان شاء الله فى وصفه جديده فى مهرجان الدقيق
بس انتوا إدعولى من قلبكم
__________________


لولا إيماني لأصبحت مجنوناّ ,,, فــ كيف يمكن أن تصمد أمام كل هذا المنكر وهذا الظلم دون إيمان ؟
وحدها التقوى تعطيك القدرة على الصمود ! !

التعديل الأخير تم بواسطة اتوته بطوطه ; 05-13-2012 الساعة 04:45 PM
رد مع اقتباس
  #2  
قديم 05-12-2012, 08:11 PM
الصورة الرمزية lalaa
lalaa lalaa غير متواجد حالياً
مشرفة منتدى الطبخ
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
الدولة: UAE
المشاركات: 4,925
lalaa عطاءه مستمرlalaa عطاءه مستمرlalaa عطاءه مستمرlalaa عطاءه مستمر
إرسال رسالة عبر MSN إلى lalaa إرسال رسالة عبر Yahoo إلى lalaa
افتراضي

ماشاء الله لا حول ولا قوة الا بالله

انتيي مخبيه ده كله فين ... ده انتى شيف اهو ... ومدلعنا وعملالنا ورد يا سيدى

روعة ييا اتوتة تحفة وشرح ايه ممتاز بس الاجمل الورد

بجد ابدعتي تسلم الايادى وصحة وعافية يا اتوتة ...


والبييتزا روووووووووووووووووووووعة وشكلها يشهيي اوى


__________________
رد مع اقتباس
  #3  
قديم 05-12-2012, 08:16 PM
الصورة الرمزية lalaa
lalaa lalaa غير متواجد حالياً
مشرفة منتدى الطبخ
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
الدولة: UAE
المشاركات: 4,925
lalaa عطاءه مستمرlalaa عطاءه مستمرlalaa عطاءه مستمرlalaa عطاءه مستمر
إرسال رسالة عبر MSN إلى lalaa إرسال رسالة عبر Yahoo إلى lalaa
افتراضي

احلى تقييييييييييييييييييييييييييييييم لاجمل سمسمة

بجد يستحق التثبييييييييييييييييييييييييييييييت
__________________
رد مع اقتباس
  #4  
قديم 05-13-2012, 09:21 AM
الصورة الرمزية smsmty
smsmty smsmty غير متواجد حالياً
smsmty
 
تاريخ التسجيل: Sep 2009
الدولة: رأس البر
المشاركات: 5,211
smsmty تم تعطيل التقييم
إرسال رسالة عبر Yahoo إلى smsmty
افتراضي

الله الله الله
إيه ياأتوتة....
كل شىء إنكشفن وبان
إتكشفتى...طلعتى بتغزى عين يالئيمة
جميلة جميلة
وناجحة ماشاء الله أنا بعملها بس ب5 قطع من العجين وبحشيها كيرى وبعد ماتطلع من الفرن بغرقها عسسسسسل (صدقى جوعت)
تسلم إيديك وعنيك
المنافسة الشهر ده قوية
رد مع اقتباس
  #5  
قديم 05-13-2012, 02:36 PM
مشتاق نجد مشتاق نجد غير متواجد حالياً
سمسمة مشاركة
 
تاريخ التسجيل: Nov 2010
الدولة: السعودية الرياض
المشاركات: 53
مشتاق نجد على طريق التميز
إرسال رسالة عبر Yahoo إلى مشتاق نجد
افتراضي

ماشاء الله
رد مع اقتباس
  #6  
قديم 05-13-2012, 03:46 PM
الصورة الرمزية Manal Afify
Manal Afify Manal Afify غير متواجد حالياً
سمسمة متميزة
 
تاريخ التسجيل: Mar 2012
الدولة: السعودية
المشاركات: 288
Manal Afify مدهشManal Afify مدهش
افتراضي

ما شاء الله عليكي يا مشموش
بجد وصفة اكتر من رائعة
وشكلها مرتب وجميلة اوي
تسلم ايدك يا قمر
لا وكمان العجينة واضح انها هشة وطرية
وشكلها والجبنة باينة فيها من جوة اممممممم
رد مع اقتباس
  #7  
قديم 05-13-2012, 04:49 PM
الصورة الرمزية اتوته بطوطه
اتوته بطوطه اتوته بطوطه غير متواجد حالياً
سمسمة مبدعة
 
تاريخ التسجيل: Dec 2010
الدولة: مصر
المشاركات: 1,235
اتوته بطوطه سيصبح متميزا في وقت قريب
مصر

اقتباس
 مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة lalaa
ماشاء الله لا حول ولا قوة الا بالله

انتيي مخبيه ده كله فين ... ده انتى شيف اهو ... ومدلعنا وعملالنا ورد يا سيدى

روعة ييا اتوتة تحفة وشرح ايه ممتاز بس الاجمل الورد

بجد ابدعتي تسلم الايادى وصحة وعافية يا اتوتة ...


والبييتزا روووووووووووووووووووووعة وشكلها يشهيي اوى



اقتباس
 مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة lalaa
احلى تقييييييييييييييييييييييييييييييم لاجمل سمسمة

بجد يستحق التثبييييييييييييييييييييييييييييييت

ماتحرمش منك يا لالا يا قمرااااااااااااااااااايه
ربنا يخليكى حبيبتى تعليقك الجميل أسعدنى جدا
من بعض ماعندكم يا شيفات يا كباااااااااااااار

__________________


لولا إيماني لأصبحت مجنوناّ ,,, فــ كيف يمكن أن تصمد أمام كل هذا المنكر وهذا الظلم دون إيمان ؟
وحدها التقوى تعطيك القدرة على الصمود ! !
رد مع اقتباس
  #8  
قديم 05-13-2012, 04:54 PM
الصورة الرمزية اتوته بطوطه
اتوته بطوطه اتوته بطوطه غير متواجد حالياً
سمسمة مبدعة
 
تاريخ التسجيل: Dec 2010
الدولة: مصر
المشاركات: 1,235
اتوته بطوطه سيصبح متميزا في وقت قريب
مصر

اقتباس
 مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سمسمتى
الله الله الله
إيه ياأتوتة....
كل شىء إنكشفن وبان
إتكشفتى...طلعتى بتغزى عين يالئيمة
جميلة جميلة
وناجحة ماشاء الله أنا بعملها بس ب5 قطع من العجين وبحشيها كيرى وبعد ماتطلع من الفرن بغرقها عسسسسسل (صدقى جوعت)
تسلم إيديك وعنيك
المنافسة الشهر ده قوية

ربنا يخليكى يا سمسومه شكرا يا قمر على شهادتك الجميله
وهيا فعلا فى الوصفه الأصليه بتتعمل ب5 قطع عجين بس عشان العجينه كانت طريه معايا اكتفيت ب4 قطع عشان أعرف اتحكم فيها
وليا صديقه بتعملها ب3 قطع بس عشان تطلع صغيره....
المهم ان الفكره تكون واضحه وكل واحد بقى يتصرف فيهابمعرفته
وشكل وصفتك حلوه اوى انا حجربها ان شاء الله
ميرسى على تعليقك يا قمر

__________________


لولا إيماني لأصبحت مجنوناّ ,,, فــ كيف يمكن أن تصمد أمام كل هذا المنكر وهذا الظلم دون إيمان ؟
وحدها التقوى تعطيك القدرة على الصمود ! !
رد مع اقتباس
  #9  
قديم 05-13-2012, 04:57 PM
الصورة الرمزية اتوته بطوطه
اتوته بطوطه اتوته بطوطه غير متواجد حالياً
سمسمة مبدعة
 
تاريخ التسجيل: Dec 2010
الدولة: مصر
المشاركات: 1,235
اتوته بطوطه سيصبح متميزا في وقت قريب
مصر

اقتباس
 مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Manal Afify
ما شاء الله عليكي يا مشموش
بجد وصفة اكتر من رائعة
وشكلها مرتب وجميلة اوي
تسلم ايدك يا قمر
لا وكمان العجينة واضح انها هشة وطرية
وشكلها والجبنة باينة فيها من جوة اممممممم

منوله الأستاذه كمان
كده كتير عليا يا جماعه والله
تسلم ايدك حبيبتى على الكلام الحلو ده
شهاده أعتز بيها من أستاذه كبيره زيك

__________________


لولا إيماني لأصبحت مجنوناّ ,,, فــ كيف يمكن أن تصمد أمام كل هذا المنكر وهذا الظلم دون إيمان ؟
وحدها التقوى تعطيك القدرة على الصمود ! !
رد مع اقتباس
  #10  
قديم 05-13-2012, 09:38 PM
الصورة الرمزية رضوى
رضوى رضوى غير متواجد حالياً
سمسمة مدهشة
 
تاريخ التسجيل: Sep 2011
الدولة: مصر
المشاركات: 659
رضوى على طريق التميز
افتراضي


تسلم ايدك وعينك
يا استاذة
الورد جميل جداااا
والبيتزا كمان لذيذة
جدااااااااااااااا





__________________





رد مع اقتباس
إضافة رد

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 12:28 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. TranZ By Almuhajir