منتديات مطبخ سمسمتى  

الإهداءات


من كل بلد أكلة يضم وصفات عالمية وأكلات من جميع بلدان العالم

Tags H1 to H6

منتديات مطبخ سمسمتى

ملف اكلات شم النسيم

ملف اكلات شم النسيم
إضافة رد
  #1  
قديم 04-13-2012, 12:58 PM
الصورة الرمزية فسدقة العفريتة
فسدقة العفريتة فسدقة العفريتة غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الإقتصاد المنزلى{ ملكة الشيكولاتة }
 
تاريخ التسجيل: Sep 2010
الدولة: أم الدنيا مصر
المشاركات: 6,799
فسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمر
str ملف اكلات شم النسيم



صباح الورد والربيع والجو البديع

وكل سنة وانتم طيبين

النهاردة جمعت لكم ملف ظريف وخفيف لبعض

أكلات شم النسيم

يارب يعجبكم وتقولولي رأيكم واللي تعجبها صنف

تطبق علي طول وتفرجنا

وصحصحوا كده وبلاش الكسل والنوم في العسل

اللي انتو فيه ده يابنات

خلاص الشتا خلص ومعادش ليكم حجة

يللا نبدأ مع بعض

ملف أ

شم النسيم




أولاً البيض المسلوق الملون


وكلنا بنفضل نلونه بالالوان الطبيعية لانها أمان

على الصحة

*مثلا لو أحتاجنا لون برتقالى نسلق البيض بس

يكون البيض أبيض مع قشر البصل الناشف

*محتاجه لون بنفسجى اسلقى البيض ويكون

بيض ابيض مع كركديه

*محتاجه لون اخضر اسلقى البيض و يكون بيض

ابيض مع اى اوراق خضراء مثل الكسبره

الخضراء

*محتاجه لون برتقالى تقيل شويه اسلقى البيض

مع شويه شاى

*محتاجه لون اصفر اسلقى البيض و يكون ابيض

مع ملعقه كركم


*وعلى فكره فى طريقه يمكن تعجبكم نجيب

البيضه المسلوقه و نطليها بأى ماده لاصقه

ونبدا بلف خيوط الصوف المختلفه الالوان بشكل

عشوائى

هتعطيكى نتيجه جميله جدا جربوها و قولوا لى ايه

رأيكوا









وانتظروني مع فطيرة ضفيرة البيض






__________________
اللهم لك الحمد حتي ترضي ولك الحمد إذا رضيت ولك الحمد بعد الرضا











رد مع اقتباس
  #2  
قديم 04-13-2012, 12:59 PM
الصورة الرمزية فسدقة العفريتة
فسدقة العفريتة فسدقة العفريتة غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الإقتصاد المنزلى{ ملكة الشيكولاتة }
 
تاريخ التسجيل: Sep 2010
الدولة: أم الدنيا مصر
المشاركات: 6,799
فسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمر
افتراضي



فطيرة شم النسيم

فطيرة البريوش المميزة




المقادير

كيلو دقيق – 30 ج خميرة – 100 ج حليب –
100 ج سكر – 8 بيضات –
25 ج زيت – 300 ج زبدة طرية

بيض مسلوق ملون





الطريقة

ندوب الخميرة ( م ك ) فى شوية ماء دافيه
نضع فى الخلاط كيلو الدقيق و1/4 كوب الزيت و1/2 كوب السكر
و1/2 كوب الحليب
ونخلطهم على سرعه بطيئة جدا ثم نبدء فى وضع البيض بيضة بيضة ورشة ملح
ثم نضع الخميرة المذابة مع الضرب ثم نضع الذبدة الطرية حتة حتة صغيرة
ثم اعلى السرعه واضع رشة رشة دقيق علشان العجينة بس تلم بعد ماتتلم
اشيلها واخليها تريح على جنب لمدة نص ساعه ثم اعملها قطع صغيرة
وكل قطعه ابرمها على هيئة صباع طويل
واعمل ضفيرة بكل 3 صوابع واضعها على الصاج
او الفها فى قالب مدور واتركها تخمر حوالى نص ساعه
ثم اجيب بيضة وسنة ماء وسنة سكر ونضربهم مع بعض كويس
وندهن بيهم وش الضفيرة بالفرشاة علشان تلمع
وندخلها الفرن على 180 لمدة نص ساعه

ملحوظة

لما نعمل ضفيرة شم النسيم او فطيرة شم النسيم بعد مانعمل الفطيرة
بنغز البيض المسلوق الملون فيها قبل ما ادخلها الفرن



__________________
اللهم لك الحمد حتي ترضي ولك الحمد إذا رضيت ولك الحمد بعد الرضا











رد مع اقتباس
  #3  
قديم 04-13-2012, 01:02 PM
الصورة الرمزية فسدقة العفريتة
فسدقة العفريتة فسدقة العفريتة غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الإقتصاد المنزلى{ ملكة الشيكولاتة }
 
تاريخ التسجيل: Sep 2010
الدولة: أم الدنيا مصر
المشاركات: 6,799
فسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمر
افتراضي




فطيرة البيض والجبن




المقادير:




ملعقة طعام خميرة
كاس ونصف ماء دافئ


الحشو:

بيض مسلوق
جبن فيتا
جبن كيري
زيتون اسود
بقدونس اخضر مفروم


الطريقة:


نعجن العجينة ونخمرها ليتضاعف حجمها
3 كاس دقيق 4 ملاعق طعام سكر 4 ملاعق زيت زيتون




نخلط الجبن والبقدونس والزيتون سوا ونفرد العجينة بشكل طولي
وندهنها من الوسط بخليط الجبن ونصف البيض المسلوق عليه بهذا الشكل







ونلف العجيبنة حول البيض بهذا الشكل



ونعمل لها فتحات طويلة بالسكين على الوحه
وندهن الوجه بالبيض ونتركها تختمر مرة تانية
ربع ساعة ثم نحمرها بالفرن



وهنا بعد ان احمر وجهها





واذا زاد عندك عجينة يمكن ان تستخدميها بهذة الطريقة





وهنا بعد ان احمرت





وانتظرونا مع الفسيخ والرنجة

بالهنا والشفا


__________________
اللهم لك الحمد حتي ترضي ولك الحمد إذا رضيت ولك الحمد بعد الرضا











رد مع اقتباس
  #4  
قديم 04-13-2012, 01:04 PM
الصورة الرمزية فسدقة العفريتة
فسدقة العفريتة فسدقة العفريتة غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الإقتصاد المنزلى{ ملكة الشيكولاتة }
 
تاريخ التسجيل: Sep 2010
الدولة: أم الدنيا مصر
المشاركات: 6,799
فسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمر
افتراضي




وياللا على المحبوبة

الرنجة




ندخل بقى على الرنجة وبما ان قائدة المطبخ عندينا
بتجيب صندوق رنجة فممكن نختلس كام واحدة
وننوع فيهم وممكن اسلفكم تجربوا

اولا :سلطة الرنجة بالليمون والبصل الاخضر

المقادير



ملعقتان كبيرتان بصل أخضر مقطع
ملعقة صغيرة عصير ليمون

ثمن ملعقة صغيرة فلفل أسود طازج مطحون
ملعقة كبيرة شبت طازج مقطع

350 جم شرائح رنجة مدخنة مقطعة قطعا صغيرة
1/2 كوب جبن كريمي طري (جبنة مطبوخة سايلة كوب )




طريقة التحضير

1- اخلطى جميع المقادير معا ثم غطيها.
2- اتركي الخليط عدة ساعات في الثلاجة أو إلى أن يبرد تماما.
3- قدمي الرنجة مع رقائق من البسكويت المملح أو الخبز المحمص.

__________________
اللهم لك الحمد حتي ترضي ولك الحمد إذا رضيت ولك الحمد بعد الرضا











رد مع اقتباس
  #5  
قديم 04-13-2012, 01:07 PM
الصورة الرمزية فسدقة العفريتة
فسدقة العفريتة فسدقة العفريتة غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الإقتصاد المنزلى{ ملكة الشيكولاتة }
 
تاريخ التسجيل: Sep 2010
الدولة: أم الدنيا مصر
المشاركات: 6,799
فسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمر
افتراضي



سلطة الرنجة بالبطاطس والمايونيز



المقادير

1/2 كيلو رنجة
2 حبة بطاطس مسلوقة
مايونيز
بصلة مقطعة
ليمون
زيت زيتون
خل
بصل أخضر
ثمرة جزر
بقدونس مفروم

طريقة التحضير

1- احضري الرنجة واشويها على النار، ثم انزعي منها الجلد والشوك،
وقطّعيها قطع صغيرة،
وضعى عليها عصير الليمون.

2- خذى البطاطس المسلوقة وقطّعيها لمكعبات،
وقطعي البصل والجزر والبصل الأخضر لشرائح رفيعة.

3- ضعي الخضار المقطع وباقي المكونات فوق الرنجة وقلّبيهم جيد
مع بعض حتي يتجانسوا تماما ،
وحطّيهم في الثلاجة،
وعند التقديم حطّيها في طبق التقديم وزينيها بالبقدونس .

ملحوظة هامة :

إن تسخين الرنجة أو الفسيخ في الفرن عند 100 درجة مئوية
لمدة ربع ساعة بيزيد من الأمان الصحي
لإنه بيساعد على التخلص من الكائنات الدقيقة،
وما تفرزه من بعض السموم.


__________________
اللهم لك الحمد حتي ترضي ولك الحمد إذا رضيت ولك الحمد بعد الرضا











رد مع اقتباس
  #6  
قديم 04-13-2012, 01:08 PM
الصورة الرمزية فسدقة العفريتة
فسدقة العفريتة فسدقة العفريتة غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الإقتصاد المنزلى{ ملكة الشيكولاتة }
 
تاريخ التسجيل: Sep 2010
الدولة: أم الدنيا مصر
المشاركات: 6,799
فسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمر
افتراضي



كمـــــــــــان ررررررررررررنجة



ثالثا : سلطه الرنجة بالخس


المقادير:

رنجة مقطعة
خس مقطع مكعبات
جرجير مقطع قطع متوسطه
ثوم
فلفل
مكعبات خبز توست
خردل
زيت
زبده
ملح خفيف

طريقة التحضير :

- تبلي مكعبات الخبز بالثوم و الزبده و الملح و حمصيها فى الفرن.
-ضعى الخس و الجرجيرمع بعض و تبليهم بالخردل و الفلفل و الزيت.
- ضعي الخس و الجرجير فى طبق التقديم , ضعي فوقهم قطع الرنجه و أخيرا انثري الخبز المحمص .


طرق سهلة وخفيفة لتحضير الرنجة


الطريقةالاولى :


تقشر الرنجة وتقطع قطع صغيرة
ويضاف اليها الخل والزيت والليمون

الطريقة الثانية :
نفس الطريقة السابقة مع اضافةالطحينة

الطريقة الثالثة :
يتم نزع الرأس والاحشاء من الرنجة
وتقشر وتكون جاهزة للاكل بدون أي إضافات

الطريقة الرابعة :

تعمل تسبيكة من البصل والزيت والطماطم ويضاف اليها
قليل من الماء ثم توضع قطع الرنجة الصغيرة
لمدة 3 دقائق على النار.

ملحوظة هامة :

في حالة وضع الرنجة علي النار للشوي
يزيد بها نسبة الملح فلا تتبليها بالملح .


__________________
اللهم لك الحمد حتي ترضي ولك الحمد إذا رضيت ولك الحمد بعد الرضا












التعديل الأخير تم بواسطة فسدقة العفريتة ; 04-13-2012 الساعة 01:25 PM
رد مع اقتباس
  #7  
قديم 04-13-2012, 01:12 PM
الصورة الرمزية فسدقة العفريتة
فسدقة العفريتة فسدقة العفريتة غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الإقتصاد المنزلى{ ملكة الشيكولاتة }
 
تاريخ التسجيل: Sep 2010
الدولة: أم الدنيا مصر
المشاركات: 6,799
فسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمر
افتراضي






صينية الرنجة بالطحينة




كيلو ونص رنجه (منظفه ومنزوعة الاشواك فيليه)
1/4 كوب خل
1/4 كوب زيت زيتون او نباتى
300 جرام طحينه
1/2 كوب ماء ساخن
رشه شطه ناعمه
رشة كمون ناعم




الطريقة

ترص قطع الرنجه فى طبق صينيه متجاوره لبعضها.
- فى وعاء طهو يوضع الزيت ويضاف اليه الثوم
ويتبل بالشطه والكمون.
- تضاف الطحينه مع التحريك على نار هادئه جدا
ويضاف نصف كوب ماء ساخن
وتخلط الصلصه جيدا.
- تضاف الصلصه الى الرنجه بملعقه وبالتساوى وتوضع فى الفرن
لمدة 10 دقائق على درجة حراره 180 درجه.
وتقدم مجمله بشرائح البصل الاخضر والبقدونس.

__________________
اللهم لك الحمد حتي ترضي ولك الحمد إذا رضيت ولك الحمد بعد الرضا











رد مع اقتباس
  #8  
قديم 04-13-2012, 01:26 PM
الصورة الرمزية فسدقة العفريتة
فسدقة العفريتة فسدقة العفريتة غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الإقتصاد المنزلى{ ملكة الشيكولاتة }
 
تاريخ التسجيل: Sep 2010
الدولة: أم الدنيا مصر
المشاركات: 6,799
فسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمر
افتراضي

شوية وصفات تانية ومعاها كمان طريقة تنظيف الرنجه



خطوات تنظيف الرنجة :

1- أحضري سمكة من أسماك الرنجة وقومي بقطع رأسها بواسطة سكين حاد ..


2- بواسطة السكين قومي بفتح الرنجة من الجانب الذي يوجد به الزعانف .

3- أفرغي محتوياتها الداخلية و تأكدي من تنظيفها جيدا وأنها خالية من الشوائب .

4- انزعي جلد السمكة برفق من أعلى لأسفل .

5- أخرجي الشوك من داخل الرنجة عن طريق استخدام حافة السكين كما هو بالشكل .

6- أنزعي باقي الشوك من الجوانب بيديك .

7- كرري الخطوات على باقي الكمية وضعيها في طبق لتكون جاهزة للإستخدام .



لفائف الرنجة مع الصوص اللذيذ :




المقادير :

أربع سمكات من أسماك الرنجة المخلية
بصلة صغيرة مقطعة شرائح
كوب فلفل أخضر مقطع
ورقتا لورى
كوب بقدونس
ثلثي كوب من الخل
ثلثي كوب ماء
ملح وفلفل أسود
طريقة التحضير :
انثري الملح والفلفل الأسود على الرنجة المخلية .
لفي سمك الرنجة على شكل لفائف اسطوانية الشكل وثبتيها بعصا خشبي في النهاية .
ضعي لفائف الرنجة في صينية ثم ضعي عليها حلقات البصل ، الفلفل المقطع ، ورق اللورى ، الخل و الماء ثم غطي الصينية بورق الألومنيوم وضعيها في الفرن في درجة حرارة 350 لمدة من 45 إلى 60 دقيقة حتى تنضج .
أخرجي الرنجة من الفرن واتركيها حتى تبرد ثم ضعيها في طبق التقديم .
__________________
اللهم لك الحمد حتي ترضي ولك الحمد إذا رضيت ولك الحمد بعد الرضا












التعديل الأخير تم بواسطة lalaa ; 04-19-2012 الساعة 05:51 AM
رد مع اقتباس
  #9  
قديم 04-13-2012, 01:31 PM
الصورة الرمزية فسدقة العفريتة
فسدقة العفريتة فسدقة العفريتة غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الإقتصاد المنزلى{ ملكة الشيكولاتة }
 
تاريخ التسجيل: Sep 2010
الدولة: أم الدنيا مصر
المشاركات: 6,799
فسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمر
افتراضي

طريقة جديدة لعمل الرنجة المخللة :

المقادير:
أربع سمكات من الرنجة
ثلثي كوب عصير ليمون
أربع ملاعق دقيق أبيض
كوب زيت
ثلثي كوب خل أبيض
ثلثي كوب من الماء
ثلاثة أوراق لورى
كوب فلفل أخضر مقطع صغيرا
كوب بصل مقطع شرائح
شرائح ليمون للتزيين ( حسب رغبتك )

طريقة التحضير :
اغسلي الرنجة جيدا ونظفيها جيدا .
انثري كمية قليلة من عصير الليمون على البطارخ وضعي كمية من الملح عليها وكمية أخرى داخل وخارج كل سمكة .
ضعي الزيت في مقلاة على النار ، ضعي كل سمكة في الدقيق ثم في الزيت وقلبيها على الجانبين لمدة 3 دقائق ثم أخرجيها وضعيها في طبق واتركيها حتى تبرد .
أحضري قدر وضعي فيه البصل ، الخل ، الماء ، الفلفل المقطع ، عصير الليمون ، ورق اللوى ثم ضعيه على النار واتركيه حتى يغلي ثم ارفعيه من على النار وضعيه جانبا حتى يبرد .
رشي خليط الليمون والخل على طبق الرنجة ثم غطيه و ضعيه في الثلاجة لمدة 24 ساعة .
أخرجي الطبق من الثلاجة وضعي عليه شرائح الليمون ثم قدميه لعائلتك .

طريقة عمل الرنجة بالكريمة البيضاء:
المقادير :
اربع سمكات رنجة
كوب كريمة طبخ
ملعقة كبيرة من الزيت
ملح وفلفل أسود
كوب بصل مقطع شرائح
ملعقة صغيرة من مسحوق المسطردة
فلفل حار مقطع صغيرا
نصف كوب كزبرة
شرائح ليمون للتزيين
طريقة التحضير :
اغسلي السمك جيدا ونظفيه ، بواسطة السكين قومي بعمل فتحات على جانبي السمكة .
ادهني الرنجة بالزيت والخل واجعليها تتخلل في الفتحات التي قمتِ بها في السمكة .
احضري مقلاة ضعيها على النار وضعي فيها كمية من الزيت ثم ضعي الرنجة وقلبيها على الجانبين لمدة 3 دقائق ثم أخرجيها من الزيت واتركيها لتبرد .
اخلطي باقي المحتويات جيدا ما عدا الفلفل الحار والكزبرة .
ضعي الرنجة في طبق التقديم ، ضعي الخليط عليها ثم انثري الفلفل الحار والكزبرة وشرائح الليمون على السطح للتزيين .
__________________
اللهم لك الحمد حتي ترضي ولك الحمد إذا رضيت ولك الحمد بعد الرضا












التعديل الأخير تم بواسطة lalaa ; 04-19-2012 الساعة 05:52 AM
رد مع اقتباس
  #10  
قديم 04-13-2012, 01:37 PM
الصورة الرمزية فسدقة العفريتة
فسدقة العفريتة فسدقة العفريتة غير متواجد حالياً
سمسمة مشرفة منتدى الإقتصاد المنزلى{ ملكة الشيكولاتة }
 
تاريخ التسجيل: Sep 2010
الدولة: أم الدنيا مصر
المشاركات: 6,799
فسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمرفسدقة العفريتة عطاءه مستمر
افتراضي




صينية رنجة فى الفرن
ضيعت الملح الكتير اللى فى الرنجة
المهم ما اطولش عليكم
المقادير



رنجة مدخنة دى كانت واحدة 350 جرام تكفى لشخصين
طماطم مقطعة صغير
فلفل اخضر رومى مقطع صغير
بصلة متوسطة مقطعة صغير
ليمونة واحدة
ملعقتين زيت


الطريقة




نعمل حوالى 3 شقوق على الخفيف على ظهر الرنجة من الجانبين بعد ما نشيل الامعاء اللى فى بطن الرنجة و نرجع البطروخ مكانه



نجيب صينية و نحط فيها ملعقتين الزيت و نحط الرنجة فيهم و نحطها على النار




بعد نص دقيقة نقلبها و حنلاقيها الجلد كش شوية بالشكل ده نعمل الجنب التانى نفس الموضوع




نشيل الرنجة و فى نفس الصينية نحط نصف المقادير و نحط عليها الرنجة و نغطيها بنص المقادير الباقية و نعصر عليها نص ليمونة وندخلها الفرن



بعد ما تستوى نحطها فى طبق التقديم و نعصر عليعا نص الليمونة الباقية



قدمتها مع بطاطس مقلية و سلطة طحينة


__________________
اللهم لك الحمد حتي ترضي ولك الحمد إذا رضيت ولك الحمد بعد الرضا











رد مع اقتباس
إضافة رد

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 12:25 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. TranZ By Almuhajir